Amfa5000 nu van €199,00 voor €149,00
Nog
om je bestelling te ontvangen
Bestel Amfa5000
  • Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren
Klanten beoordelen ons 4.6 van 5

Senseo ontkalken

Uw Senseo ontkalken is noodzakelijk om het apparaat te beschermen tegen kalkaanslag. Zo behoudt u de heerlijke smaak van uw koffie en zorgt u ervoor dat uw koffiezetapparaat langer meegaat. We leggen u graag uit hoe u de kalkaanslag in uw Senseo verwijdert. Maar wist u dat het veel makkelijker kan? Met een antikalk systeem hoeft u uw huishoudelijke apparatuur nooit meer te ontkalken.  

In 4 stappen uw Senseo ontkalken

In slechts vier stappen ontkalkt u uw Senseo apparaat.

Stap 1: Schoonmaakazijn of ontkalkingsmiddel

Er zijn verschillende middelen die u kunt gebruiken om uw Senseo te ontkalken. Denk bijvoorbeeld aan een speciaal Senseo ontkalkingsmiddel of schoonmaakazijn. Voeg een van de twee middelen toe aan een liter water en giet de helft in het waterreservoir van uw koffiezetapparaat.

Stap 2: Senseo spoelen

Plaats een padhouder voor één kopje koffie in de Senseo en zet hem aan. Zet een lege bak onder de koffietuit om het ontkalkingsmiddel op te vangen. Druk op de knop waarmee u twee koppen koffie zet. Herhaal dit totdat het waterreservoir leeg is. Als u nog wat van het ontkalkingsmengsel over heeft, vult u het waterreservoir opnieuw en spoelt u de Senseo nogmaals door.

Stap 3: Nogmaals spoelen met ontkalkingsmiddel

Gooi de opvangbak leeg en herhaal het spoelproces met een padhouder voor twee koppen koffie.

Stap 4: Reinigen met schoon water

Gooi de opvangbak weer leeg en spoel het waterreservoir om met schoon water. Vul het reservoir met water en plaats het terug. Druk op de knop voor twee koppen koffie om de machine door te spoelen met schoon water. Herhaal dit totdat het waterreservoir leeg is. Zo verwijdert u de laatste resten van het ontkalkingsmiddel.

Geniet langer van uw Senseo met een antikalk systeem

Kalkaanslag zorgt ervoor dat uw koffiemachine meer energie verbruikt om het water op te warmen. Daardoor gaat de Senseo eerder stuk. Met een antikalk systeem voorkomt u dat uw Senseo apparaat storingen krijgt en verlengt u de levensduur. Zo geniet u elke ochtend zorgeloos van een kopje koffie. Bekijk meer voordelen van een antikalk systeem.

Uw huishoudelijke apparatuur ontkalken

Een antikalk systeem spaart uw Senseo koffiezetapparaat en andere huishoudelijke apparatuur. Als u nu een AMFa4000 installeert, dan verdwijnt zelfs de kalkaanslag die op dit moment uw apparaten aantast. Zo ontkalkt u ook uw douchekop, strijkijzer, waterkoker en wasmachine eenvoudig. De Amfa4000® antikalk systeem is de perfecte oplossing voor uw water.

Uw vragen over een Senseo ontkalken beantwoord

Wanneer moet ik mijn Senseo ontkalken?

U kunt ongeveer 400 kopjes koffie zetten voordat u uw Senseo moet ontkalken. U hoeft dit natuurlijk niet zelf bij te houden. Uw Senseo koffiemachine vertelt u zelf wanneer u hem moet ontkalken. Het ontkalkingslampje gaat dan branden.

Waarom moet ik mijn Senseo apparaat ontkalken?

In leidingwater zitten kleine kalkdeeltjes. Deze tasten het verwarmingselement van uw koffiezetapparaat aan. Dit betekent dat uw Senseo steeds harder moet werken om het water op te warmen en dat hij eerder stukgaat. Om dit te voorkomen ontkalkt u de koffiemachine regelmatig. De kans op storingen is zo kleiner en uw koffie smaakt lekkerder.

Hoe voorkom ik kalkaanslag in mijn koffiezetapparaat?

Er is maar één manier om kalkaanslag te voorkomen: een antikalk systeem. De Amfa4000® ontkalkt uw leidingen en andere apparatuur in huis. Zo hoeft u uw koffiezetapparaat niet meer met de hand te ontkalken.

Antikalk systeem bestellen

Bestel direct de Amfa4000®, het ontkalker alternatief, om uw water te ontkalken. Zo hoeft u uw Senseo en andere huishoudelijke apparaten niet meer te ontkalken.

Nederlands