Amfa5000 nu van €199,00 voor €149,00
Nog
om je bestelling te ontvangen
Bestel Amfa5000
  • Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren
Klanten beoordelen ons 4.6 van 5

Waterkoker ontkalken

In veel keukens is de waterkoker een van de meest gebruikte apparaten. Je hebt tijdens het koken snel heet water bij de hand en wanneer je zin hebt in een kopje thee is het water binnen een paar minuten op temperatuur. Wanneer je de waterkoker veel gebruikt, is het belangrijk deze regelmatig te ontkalken. Dit is niet moeilijk, je kunt hier een van de volgende huis-tuin-en-keuken middelen voor gebruiken:

 Het sap van één citroen (citroen in poedervorm werkt ook goed)
 Een scheut natuurazijn
 Een scheut ontkalkingsmiddel

Stap 1: Legen van de waterkoker

Allereerst is het belangrijk om het eventuele oude water dat nog in de waterkoker zit weg te gooien. Vervolgens vul je de waterkoker met nieuw water en voeg je het reinigingsmiddel toe.

Stap 2: Ontkalken!

Heb je gekozen voor reinigen met citroen? Dan hoef je niet veel te doen. Laat het water met het citroensap een paar uur staan, zodat de kalk langzaam loslaat. Wanneer je de waterkoker schoonmaakt met azijn, breng je het water aan de kook en laat je de waterkoker hierna nog 30 minuten staan. Wanneer je ontkalker gebruiktis koken ook niet nodig. De kalk is na een kwartier opgelost.

Stap 3: Verwijderen van het reinigingsmiddel

Nu is het belangrijk om de laatste restjes van het schoonmaakmengsel weg te spoelen uit de waterkoker, want wie wil er nu een kopje thee dat naar citroen, azijn of ontkalkingsmiddel smaakt? Door de binnenkant met een sponsje of afwasborstel te behandelen, weet je zeker dat alles echt helemaal weg is.

Veelgestelde vragen over het ontkalken van de waterkoker

Waarom heb ik last van kalkaanslag in mijn waterkoker?

In het Nederlandse water zitten kleine kalkdeeltjes doordat in onze bodem veel kleine schelpjes te vinden zijn. De waterhardheid verschilt echter per regio, zo zit er in Eemsmond bijna twee keer zoveel kalk in het water als in Ermelo.

Hoe vaak moet ik de waterkoker ontkalken?

Duurt het langer voordat het water kookt en zie je veel witte aanslag op het verwarmingselement? Dan is het waarschijnlijk tijd om de waterkoker weer eens te ontkalken. Over het algemeen kun je als vuistregel een keer per twaalf weken reinigen aanhouden.

Is het drinken van water met kalk ongezond?

Nee, het drinken van water met kalk is op geen enkele wijze schadelijk voor de gezondheid. Wel kunnen mensen met een gevoelige huid baat hebben bij zacht water met weinig kalk.

Minder vaak je waterkoker ontkalken?

Hoewel het ontkalken van je waterkoker zo is gepiept, doe je dit klusje natuurlijk het liefst zo min mogelijk. Met de Amfa4000® geniet je van heerlijk zacht water en is het ontkalken van de waterkoker bijna niet meer nodig. Wil je meer weten over deze ingenieuze antikalk systeem? Je vindt meer informatie op onze Amfa4000® informatiepagina. Neem voor vragen contact op met de adviseurs van via service@waterontharder.com.

Bestel Amfa4000
Nederlands