Amfa5000 nu van €199,00 voor €149,00
Nog
om je bestelling te ontvangen
Bestel Amfa5000
  • Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren
Klanten beoordelen ons 4.6 van 5

Ontkalken Delonghi

Om langer te genieten van uw Delonghi koffiemachine is het belangrijk om haar regelmatig te ontkalken. Zo voorkomt u dat kalkaanslag het warmte-element kapotmaakt. Doorloop onderstaande stappen om uw Delonghi Magnifica, Dinamica of een ander model schoon te maken.

Stap 1: Ontkalkingsmiddel

Zet uw Delonghi koffiemachine aan en leeg het waterreservoir. Giet daarna 100 milliliter ontkalkingsmiddel in het reservoir en voeg een liter water toe. Plaats het reservoir weer terug. Onder het stoompijpje van uw koffiemachine zet u een bak om het water in op te vangen. Let erop dat er minimaal 1,5 liter water in deze bak past. Dan weet u zeker dat hij niet overstroomt.

Stap 2: Ontkalkingsprogramma van uw Delonghi koffiezetapparaat

Om het ontkalkingsprogramma aan te zetten houdt u de ontkalkingsknop, waar een pijl en druppeltjes bij staan, vijf seconden ingedrukt. Draai de stoomhendel vervolgens helemaal open, zodat het hete water eruit kan stromen. Het programma voor ontkalken duurt ongeveer een half uur.

Stap 3: Spoelprogramma aanzetten

Vul het waterreservoir opnieuw, nu alleen met water. Leeg de bak die u gebruikt heeft om het ontkalkingsmiddel op te vangen en zet hem terug. Zet het spoelprogramma aan en laat de koffiemachine weer haar werk doen. Met tussenpozen zal er water door de Delonghi stromen totdat het reservoir leeg is. Draai de stoomknop na het reinigen dicht en uw koffiemachine is schoon.

Delonghi koffiemachine beschermen tegen kalkaanslag

Kalkaanslag verkort de levensduur van uw Delonghi koffiezetapparaat, ook wanneer u haar regelmatig ontkalkt. De kalk blijft plakken aan het warmte-element, wat ervoor zorgt dat uw koffiemachine meer energie gebruikt om het water op te warmen. Hierdoor gaat het warmte-element eerder kapot.

Bescherm uw Delonghi machine tegen de gevolgen van hard water met een antikalk systeem. De Amfa4000® kost u slechts € 139,- en is geschikt voor het hele huis. Zo beschermt u niet alleen uw koffiezetapparaat, maar ook uw douchekop, waterkoker, wasmachine en strijkijzer tegen kalkaanslag. Lees meer over de gevolgen van hard water.

Veelgestelde vragen over het ontkalken van uw Delonghi

Wanneer moet ik mijn Delonghi Magnifica ontkalken?

Over het algemeen zult u een Delonghi elke drie maanden moeten ontkalken. Een koffiemachine als de Delonghi Magnifica geeft dit zelf aan, makkelijker kan het niet. Uw koffiezetapparaat heeft een lampje dat gaat knipperen wanneer u het apparaat moet ontkalken. Zo weet u direct dat het tijd is voor een reinigingsbeurt.

Kan er kalk in mijn koffie terechtkomen?

Wanneer er kalkaanslag ontstaat in uw Delonghi koffiezetapparaat is het mogelijk dat er kleine kalkdeeltjes in uw koffie terechtkomen. U hoeft zich hier geen zorgen om te maken, want deze deeltjes zijn niet schadelijk. Wel kunnen ze de smaak van uw koffie veranderen, omdat er in kalkvlokken verschillende mineralen zitten.

Wat doet kalkaanslag met de cremalaag op mijn koffie?

Crema is de goudbruine laag boven op de koffie die vol met smaak zit. Wanneer er veel kalkaanslag in uw koffiezetapparaat zit, krijgt uw kopje koffie een dunne cremalaag die snel verwatert. Dit komt doordat de kalkaanslag de druk in de leidingen beperkt.

Direct een AMFA4000® kopen

Bestel via onze website direct hét ontkalker alternatief AMFA4000® om kalk in uw water te neutraliseren. Zo zorgt u ervoor dat uw Delonghi koffiezetapparaat langer meegaat.

Nederlands