Amfa5000 nu van €199,00 voor €149,00
Nog
om je bestelling te ontvangen
Bestel Amfa5000
  • Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren
Klanten beoordelen ons 4.6 van 5

Kalkaanslag douche

Kalkaanslag in de douche is erg vervelend. Kalkdeeltjes slaan neer op de wand, de douchedeur en de kraan: het staat lelijk en het is ook nog eens slecht voor het materiaal. In de douche kan je kalkaanslag voorkomen met onze tips.

Regelmatig schoonmaken

Door de douche regelmatig schoon te maken voorkom je dat de kalk zich opbouwt. Wanneer kalk geen kans krijgt zich te hechten aan oppervlakken, blijft je douche vrij van kalkaanslag. Dit betekent wel dat je alles regelmatig moet poetsen. Wekelijks ben je er zeker een uur mee bezig en daarbij gebruik je veel schoonmaakmiddelen. Op plaatsen waar je niet bij kan is regelmatig schoonmaken zelfs geen oplossing tegen kalkaanslag. Denk bijvoorbeeld aan de binnenzijde van de douchekop.

Drooghouden

Als water opdroogt en de kalkresten zich hechten aan het oppervlak, krijg je kalkaanslag. Door de doucheruimte droog te houden, voorkom je dit. Zorg ervoor dat water in de douche niet achterblijft op de vloeren en wanden: gebruik een grote trekker voor de vloer en een kleine wisser voor de muren en de douchedeur.

Kalkaanslag voorkomen met een antikalk systeem

Schoonmaken en drooghouden werkt deels om kalkaanslag te voorkomen, maar wanneer het gaat om de douchekop en kleine hoekjes ontkom je er niet aan. Je kan er wel voor zorgen dat de kalk in het water zich niet meer aan de onderdelen kan hechten: met de Amfa4000® zorg je dat de magnesium- en calciumdeeltjes zich niet kunnen verbinden en verminder je de kalkaanslag op je apparaten. Door de besparing op schoonmaakmiddelen en energiekosten kun je je investering al binnen een jaar terugverdienen!

Advies over kalkaanslag voorkomen

Neem voor al je vragen over het voorkomen van kalkaanslag in de douche contact op met de adviseurs van Waterontharder.com via service@waterontharder.com of kijk op onze pagina met veel gestelde vragen.

Nederlands