Amfa5000 nu van €199,00 voor €149,00
Nog
om je bestelling te ontvangen
Bestel Amfa5000
  • Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren
Klanten beoordelen ons 4.6 van 5

Nespresso ontkalken

Op regelmatige basis uw Nespresso ontkalken is noodzakelijk en maakt uw koffie een stuk lekkerder. In elke Nespresso machine ontstaat na verloop van tijd kalkaanslag. Dit wordt veroorzaakt door de kalkdeeltjes die in het water zitten. Kalkaanslag zorgt ervoor dat het apparaat op een lager rendement werkt. Het energieverbruik wordt ook hoger en er ontstaan sneller defecten.

Hard water

U kunt kalkaanslag makkelijk opmerken aan een smaakverschil, verminderde warmte of een wazige kleur van uw kopje koffie. Sommige Nespresso machines moeten eerder ontkalkt worden dan andere. Dit ligt aan de hardheid van het water. Hoe ‘harder’ het water, hoe vaker u de Nespresso machine moet ontkalken. Waterontharder.com legt uit hoe u uw apparaat ontkalkt en hoe u kalkaanslag voortaan voorkomt.

Uw Nespresso ontkalken in 5 stappen

Het verwijderen van kalkaanslag is heel eenvoudig: volg hiervoor ons 5-delige stappenplan. Daarin staat duidelijk uitgelegd hoe u uw Nespresso machine op de beste manier ontkalkt. Voor het ontkalken van uw koffiemachine kunt u een speciale Nespresso ontkalkingsset gebruiken. Natuurlijk is het ook mogelijk om een universeel ontkalkingsmiddel te gebruiken.

Stap 1: voorbereiding Nespresso ontkalken

Om uw Nespresso machine kalkvrij te krijgen, moet er een aantal spullen klaargezet worden: 500 ml water, Nespresso- of universele ontkalker en een kom om het water op te vangen. Maak het lekbakje leeg en haal eventuele lege cups uit de machine.

Zet de Nespresso machine aan en wacht tot de lampjes niet meer knipperen. Vul het waterreservoir met de 500 ml water en voeg daar de juiste hoeveelheid ontkalker aan toe. Hoeveel ontkalker u moet toevoegen, staat op de verpakking. Zet de kom onder de Nespresso machine om het water op te vangen.

Stap 2: uw Nespresso ontkalken

Druk beide knoppen van de machine tegelijk voor 3 seconden lang in. Als u dit heeft gedaan, moeten de lampjes gaan knipperen. De Nespresso machine heeft nu het ontkalkingsprogramma gestart. Druk op de knop voor een grote kop koffie (lungo) om met het doorspoelen te beginnen.

Stap 3: spoelproces opnieuw starten

Uw koffiemachine gaat door met spoelen totdat het waterreservoir leeg is. Hierna moet u het reservoir opnieuw vullen met 500 ml water en de ontkalker. Leeg de kom die u gebruikt om het water op te vangen en zet hem terug onder de Nespresso machine. Start het spoelproces opnieuw door op de lungoknop te drukken.

Stap 4: Nespresso schoonmaken

Haal het waterreservoir uit de machine, spoel het om met schoon water en vul hem opnieuw. Nu gebruikt u enkel kraanwater. Leeg de kom die u gebruikt om het water op te vangen. Plaats zowel het reservoir als de kom terug en spoel de machine nogmaals door.

Stap 5: ontkalkingsmenu uitschakelen

Uw Nespresso is ontkalkt en weer helemaal schoon. Om het ontkalkingsmenu uit te schakelen, houdt u de twee knoppen tegelijkertijd drie seconden lang ingedrukt. U kunt uw koffiemachine nu weer normaal gebruiken.

Nooit meer uw Nespresso ontkalken dankzij een antikalk systeem

Het ontkalkingsproces voor uw koffiemachine is vrij makkelijk, maar bedenk wel dat u ook uw andere huishoudelijke apparaten moet ontkalken. Uw douchekop, waterkoker, wasmachine en strijkijzer worden namelijk ook aangetast door kalkaanslag. Met een magneet ontkalker hoeft u uw Nespresso en andere apparaten nooit meer te ontkalken.

De AMFA4000®; hét alternatief voor een waterontharder zorgt ervoor dat er geen nieuwe kalkaanslag ontstaat in uw apparaten en hij verwijdert de bestaande kalkaanslag. Door gebruik te maken van een antikalk systeem, gaan apparaten zoals de Nespresso machine veel langer mee en geniet u nog jaren van uw vertrouwde koffie. U krijgt ook nog eens tien jaar volledige garantie op de Amfa4000®. Meer informatie over de aanschaf van een magneet ontkalker vindt u op de pagina’s kosten en installatie.

Uw vragen over ontkalken beantwoord

Mijn koffie smaakt raar na het ontkalken. Hoe kan dat?
Soms smaakt uw koffie na het ontkalken van de Nespresso machine wat bitter. Is dit bij u het geval? Spoel uw koffiezetapparaat dan nog eens helemaal door. Mogelijk zijn er kalkresten achtergebleven of zit er nog wat van het ontkalkingsmiddel in de Nespresso machine.

Waarom zit er kalkaanslag in mijn Nespresso?

Kalkaanslag is een gevolg van hard water. Als u geen antikalk systeem heeft, dan is uw water misschien te ‘hard’. Dat wil zeggen dat er minuscule kalkdeeltjes in zitten. Deze deeltjes ziet u niet, maar ze veroorzaken wel kalkaanslag. De deeltjes blijven als witte aanslag achter in uw huishoudelijke apparatuur. Om die aanslag weg te halen, moet u de Nespresso ontkalken. Hoe harder uw water is, hoe vaker u dit proces moet herhalen. Bekijk de waterhardheid in uw regio.

Hoe kan ik voorkomen dat er kalk achterblijft in mijn Nespresso?

Uw Nespresso ontkalken is natuurlijk maar een tijdelijke oplossing. Als u wilt voorkomen dat er kalkaanslag ontstaat, is een magneet ontkalker kopen de beste oplossing. De Amfa4000® zorgt ervoor dat er geen hard algoniet, wat u kent als kalksteen, meer. Soms vormt er wat calciet, maar dit zijn veel zachtere en nauwelijks hechtende deeltjes. Het Amfa4000® antikalk systeem haalt de mineralen calcium en magnesium niet uit het water maar verandert de kristalstructuur waardoor deze niet meer neerslaan. Hierdoor raakt uw apparatuur niet beschadigd en gaat u uw koffiemachine nog lang mee.

Online uw waterontkalker alternatief bestellen

Voorkom dat er kalkaanslag ontstaat in uw Nespresso machine. Hard water kan namelijk indirect tot hoge kosten leiden. Bij Waterontharder.com bestelt u eenvoudig de Amfa4000® het beste waterontkalker alternatief. Onze antikalk systeem beschermt de apparaten die u in huis heeft en bespaart u kosten. Naast kostenbesparing brengt het waterontkalker alternatief nog meer voordelen met zich mee, waaronder:

 Milieuvriendelijkheid
 Geen drukverlies
 Energiebesparing

Mensen met een huidaandoening of huidirritatie profiteren ook enorm van een waterontkalker alternatief. Hard water zorgt voor kalkaanslag en dat zorgt op zijn beurt voor huidproblemen. De Amfa400 voorkomt dat er kalkaanslag ontstaat door het water ‘zachter’ te maken. De werking van een AMFA4000® is heel eenvoudig. Bestel hem nu en geniet van een kalkvrije omgeving.

Nederlands