Amfa5000 nu van €199,00 voor €149,00
Nog
om je bestelling te ontvangen
Bestel Amfa5000
  • Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren
Klanten beoordelen ons 4.6 van 5

Kalkaanslag wasmachine

Kalkaanslag in de wasmachine ontstaat door de combinatie van warmte, water en kalkdeeltjes. De kalk in het leidingwater hecht zich aan het verwarmingselement van de wasmachine, waardoor er meer energie nodig is om het water te verwarmen. In het ergste geval gaat je wasmachine kapot en heb je een nieuw verwarmingselement nodig. In de wasmachine kan je kalkaanslag voorkomen, wat je veel geld kan schelen.

Antikalkmiddelen

Antikalkmiddelen kunnen helpen bij het voorkomen van kalkaanslag in je wasmachine. De kosten hiervan zijn hoger bij hard water, omdat daar meer kalk in zit.

Wasmiddel doseren

De meeste duurdere wasmiddelen bevatten antikalkmiddelen, waarmee je dus je was schoon krijgt én direct kalkvorming tegengaat. Hierbij moet je wel goed letten op het doseeradvies, dit kan namelijk nogal verschillen afhankelijk van de waterhardheid van je regio.

Was niet te heet

Door de combinatie van warmte, water en kalkdeeltjes ontstaat kalkaanslag in de wasmachine. Als je regelmatig heet wast heb je dan ook meer last van kalkaanslag. Was daarom op lage temperaturen tussen de 20°C en 40°C.

Kalkaanslag voorkomen met een antikalk systeem

Kalkaanslag in de wasmachine is het gevolg van hard water. Antikalkmiddelen en letten op je wasgewoonten werken deels bij het voorkomen van kalkaanslag. Maar meestal ontkom je alleen aan kalkaanslag wanneer je een Amfa4000® antikalk systeem gebruikt. Met een antikalk systeem zoals de Amfa4000® zorg je ervoor dat er minderkalkkristallen vormen en zich niet hechten aan de onderdelen. Zo kun je tegen lage kosten zorgen dat je wasmachine langer goed blijft.

Advies over kalkaanslag

Neem voor al je vragen over het voorkomen van kalkaanslag in je wasmachine contact op met de adviseurs van Waterontharder.com via service@waterontharder.com of kijk op onze pagina met veelgestelde vragen.

Nederlands