Amfa5000 nu van €199,00 voor €149,00
Nog
om je bestelling te ontvangen
Bestel Amfa5000
  • Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren
Klanten beoordelen ons 4.6 van 5

Douchekop ontkalken

Wanneer door kalk de gaatjes van uw douchekop dicht gaan zitten, wordt het water niet goed meer verdeeld. Gelukkig lost u dit eenvoudig zelf op door de douchekop schoon te maken met azijn.

Stap 1: Demonteren

Tussen de slang en de douchekop zit een scharnier dat u los kunt draaien. Wanneer er erg veel kalk op zit, kan dit lastig zijn. U kunt dan een tang gebruiken, maar zet niet te veel kracht: hierdoor kan het scharnier breken. Zitten er bruine vlekjes rond het verbindingsstuk? Gebruik dan eerst een anti-roestmiddel. Wanneer er veel witte kalk op het scharnier zit, draait u de douchekop sneller los door een beetje WD-40 op het scharnierstuk te spuiten.

Stap 2: Weken in azijn

Laat de wasbak of een emmer vollopen met water en voeg azijn toe. De optimale water-azijnverhouding is een deel water op twee delen azijn. De douchekop moet volledig onder water liggen. Nu hoeft u de komende 24 uur slechts te wachten.

Stap 3: Douchekop afspoelen

Na een dag weken, is de kalk opgelost. Spoel de douchekop nu af met koud water en monteer deze weer aan de doucheslang. Zet de douche ten slotte even kort aan om de laatste restjes azijn en kalk uit de douchekop weg te spoelen.

Veelgestelde vragen over het ontkalken van een douchekop

Hoe ontkalk ik een douchekop die vastzit aan de muur?
Soms is het niet mogelijk om de douchekop los te draaien van de slang, bijvoorbeeld wanneer deze aan de muur zit gemonteerd. Gelukkig is het dan nog steeds mogelijk om de douchekop te weken in azijn. Het enige wat u in dit geval nodig heeft is een plastic zak. Giet hier het azijn-watermengsel in en knoop deze om de douchekop.

Hoe kan ik een verstopte douchekop voorkomen?

Door na het douchen de douchekop af te drogen met een doek blijft er minder water in de douchekop achter. Juist dit opgedroogde water zorgt voor kalkaanslag. Wanneer u dit elke keer na het douchen weghaalt, raken de gaatjes van de douchekop minder snel verstopt.

Waarom zit er kalk in mijn douchekop?

Doordat de bodem in Nederland rijk is aan kalk en mineralen, vinden we deze terug in het leidingwater. Afhankelijk van het type bodem in uw gemeente, is het water bij u thuis harder of zachter. Benieuwd naar de hardheid van uw leidingwater? Bekijk ons overzicht met de hardheid van water in Nederland.

Nooit meer last van kalkaanslag?

Met het Amfa4000® antikalk systeem geniet u elke dag van heerlijk zacht water. Wanneer u dit kleine apparaat om uw waterleiding plaatst, is ontkalken van de douchekop met een ontkalker niet meer nodig. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees meer over de werking van de Amfa4000® en de voordelen van zacht water. Voor vragen neemt u contact op met de adviseurs van Waterontharder.com via service@waterontharder.com.

Nu bestellen

Nederlands