Amfa5000 nu van €199,00 voor €149,00
Nog
om je bestelling te ontvangen
Bestel Amfa5000
  • Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren
Klanten beoordelen ons 4.6 van 5

Kalkaanslag

Kalkaanslag is een vervelende bijkomstigheid van het gebruik van veel water in het huishouden. De badkamer, het toilet en de keuken dienen regelmatig schoongemaakt te worden om te voorkomen dat de kalkaanslag steeds dikker en daarmee steeds moeilijker te verwijderen wordt. Met een antikalk systeem is kalkaanslag eenvoudig te voorkomen.

Wat is kalkaanslag?

Kalkaanslag bestaat uit kalkdeeltjes die zich afzetten tegen een oppervlak. Dit kan variëren van een witte waas op uw badkamertegels tot een dikke, korrelige laag kalk op het verwarmingselement van uw vaatwasser.

Hoe ontstaat kalkaanslag?

Kalkaanslag ontstaat doordat kalkdeeltjes in het kraanwater zich afzetten op een oppervlak zoals de douchewand of in huishoudelijke apparaten zoals de wasmachine. U herkent kalkaanslag als een witte waas op oppervlakken in natte ruimtes. Bij leidingen en apparaten die moeilijk van binnen zijn schoon te maken, is er zelfs sprake van een dikke laag kalk. Het nadeel van deze kalkaanslag is niet alleen dat er vaak schoongemaakt moet worden met dure middelen om oppervlakken weer glimmend te krijgen, maar ook dat apparaten minder energiezuinig worden. Door lagen kalk is er meer energie nodig om verwarmingselementen op de juiste temperatuur te krijgen.

Hard water

Wanneer het kalkgehalte in het water een bepaalde grens bereikt spreken we van ‘hard water’. Waterhardheid wordt uitgedrukt in deutsche Härte, afgekort tot dH. Kalkaanslag op uw leidingen en apparaten ontstaat al bij een waterhardheid van 2,8 dH, een hardheid die al snel voorkomt in het Nederlandse leidingwater.

Schoonmaken en ontkalken

Om de witte waas van kalkaanslag tegen te gaan kunt u regelmatig schoonmaken. Met agressieve schoonmaakmiddelen of schoonmaakazijn krijgt u niet alleen de kalkaanslag weg, maar tast u mogelijk ook uw tegels, voegen en chroomoppervlakken aan. Deze middelen zijn namelijk erg zuur. Ontkalken is echter nodig om uw huis schoon te houden en ervoor te zorgen dat apparaten goed blijven werken.

Kalkaanslag voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen, dit geldt zeker voor kalkaanslag. U kunt kalkaanslag voorkomen met onze tips en door het installeren van een
antikalk systeem.

Nederlands