Amfa5000 nu van €199,00 voor €149,00
Nog
om je bestelling te ontvangen
Bestel Amfa5000
  • Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren
Klanten beoordelen ons 4.6 van 5

Waterontharder Radar

Wellicht heeft u op het internet diverse pagina’s voorbij zien komen met als onderwerp ‘waterontharder Radar’. Op deze pagina’s wordt geprobeerd de werking van de magnetische antikalk systemen te ontkrachten. Deze sites geven aan dat ze onderzoek hebben gedaan vanwege de vraag vanuit de consument. Deze ‘vraag’ halen ze uit verschillende forums die op het internet te vinden zijn, waaronder magneet ontkalker Radar. De werking van onze antikalk systeem is echter nooit in een uitzending van Radar besproken. De kritische punten van bijvoorbeeld van Kosten-Waterontharder.nl aan de Amfa4000® zijn puur gebaseerd op negatieve reviews en niet-representatieve websites en artikelen.

Wij vinden het belangrijk om u als consument helder te informeren over de voor- en nadelen van kalk in uw water en de werking van een
magneet ontkalker om kalkaanslag te verminderen. Daarom hebben we een pagina voor de werking van de Amfa4000® en gaan we hier in op de negatieve berichtgeving over ons product op bepaalde andere sites.

Vertekende informatie

Zoals eerder aangegeven, is een van de sites die ‘onderzoek’ heeft gedaan naar de werking van antikalk systemen kosten-waterontharder.nl. Op het eerste gezicht ziet dit er betrouwbaar en uitvoerig uit, maar er zitten toch wat haken en ogen aan, waar we u op willen wijzen.

Reviews van ‘klanten’

De pagina waarop de werking van onze magneet ontkalker in twijfel wordt getrokken, linkt naar een aantal reviewplatforms, waaronder Trustpilot.com. Daar kunt u reviews over de Amfa4000® bekijken. Als u op de site terechtkomt, ziet u dat er 5 reviewmogelijkheden zijn en dat de opties ‘Slecht’ en ‘Zeer Slecht’ automatisch zijn aangevinkt. Als u dat niet opmerkt, scrolt u naar onderen en ziet u alleen maar slechte reviews. Maar als u boven op de pagina kijkt, dan ziet u dat ons bedrijf gemiddeld 4,4 van de 5 sterren scoort op Trustpilot.com. Laat u dus niet misleiden door de automatisch aangevinkte reviewopties en zet alles aan, zodat u ook de goede reviews kunt zien en lezen. U heeft namelijk recht op alle informatie.

Niet alleen informatief

Op de Radar-pagina van Kosten-Waterontharder.nl staat in het eerste deel van de disclaimer dat de publicatie van de pagina puur informatief is. Dat is echter niet het geval, want ze gebruiken woorden als ‘magisch’ en ‘oplichterij’. Dit zijn duidelijke aanvallen op ons product, ook al hebben ze geen bewijs dat onze antikalk systeem niet werkt. De pagina lijkt dus te zijn bedoeld als strategie om de consument te overtuigen om de Amfa4000® niet te kopen.

Daarnaast geven ze in duidelijke woorden weer dat magneten geen kalk uit het water halen en dus niet werken. Magneten halen inderdaad geen kalk uit het water, maar zorgen ervoor ervoor dat de kristalstructuur verandert waardoor deze niet meer neerslaan en er geen harde kalklaag ontstaat. Het werkt dus wel degelijk met een hoog magnetisch veld. De Amfa4000® beschikt over magneten die een uitgebalanceerd en effectef magnetisch veld creëren.

Tegenstrijdig wetenschappelijk bewijs

In de afgelopen 40 jaar zijn er verschillende onderzoeken gedaan naar de werking van magneet ontkalkers. De resultaten zijn uiteenlopend en soms zelfs tegenstrijdig. De website haalt chemisch fysicus Heiko Jan Mein aan door een link naar een krant te plaatsen. In die krant stelt hij zolang er geen overtuigend bewijs is voor de werking, dat het geldklopperij is. Maar hij zegt eerder in het artikel het volgende: “Alleen bij hele hoge magnetische velden kunnen de gewenste effecten enigszins optreden” (Mein, 2020). Hoe hoog dat magnetische veld moet zijn wordt niet door hem uitgelegd, maar door de website kosten-waterontharder.nl op de pagina ‘Antikalk systeem Radar’ zelf. Dat zou 500 GAUSS zijn. De Amfa4000® heeft een kracht van 1600 GAUSS. Meer dan het dubbele van wat nodig is om de gewenste resultaten te bereiken.

Daarnaast wordt er naar een Duitse test. Deze test is voor het laatst in 2000 uitgevoerd. In het forum daaronder stelde Test.de, die de test uitvoerde, op februari van 2021 het volgende: “De test van de zogenaamde fysieke waterbehandelingssystemen (1/2000) die destijds werd uitgevoerd, was buitengewoon complex en duur. Naar onze mening is er in de tussentijd niets baanbrekends gebeurd met betrekking tot het onderliggende werkingsprincipe” (vertaald). Ze zeggen ‘naar onze mening’, maar dit wordt weergegeven als onomstotelijk bewijs dat de Amfa4000® niet kan werken.

Hieronder vind u een greep uit andere onderzoeksliteratuur omtrent de invloed van een magnetisch veld op de vorming van kalkaanslag:

 Lundager Madsen, H.E., Influence of magnetic field on the precipitation of some inorganic salts. J.Chr.Growth, 152, (1995) 94‐100 Bron
 Gabrielle, C et all, Magnetic water treatment for scale prevention, Wat.Res., 35, (2001) 3240‐3259 Bron
 Botello‐Zubiate, M.E. et all, Influence of magnetic water treatment on the calcium carbonate formation and the electrochemical corrosion behavior of carbon steel., J.All.Comp 369, (2004) 265‐269 Bron
 M e.a. On reduction in the surface tension of water due to magnetic treatment, Coll.Surf.A 278 (2005) 252‐255 Bron
 Kney,AD and S.A. Parsons, A spectrofotometer‐based study of magnetic water treatment: Assessment of ionic vs. surface mechanisms., Wat.Res., 40 (2006) 517‐524 Bron

Al deze bronnen worden, al dan niet bewust, niet genoemd in de berichten die de werking van een magnetische magneet ontkalker in twijfel trekken.

Commerciële banden

In het tweede deel van de disclaimer staat het volgende: “Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen”. Alles wijst er echter op dat de website een leadgenerator is. Het is namelijk een onderdeel van OfferteAdviseur. De mensen achter de website krijgen dus betaald om offertes en leads aan te bieden aan consumenten. Wij van Waterontharder.com denken dat die offertes voornamelijk afkomstig zijn van andere aanbieders. Zij hebben er dus waarschijnlijk baat bij dat er andere antikalk systemen verkocht worden. Kosten-Waterontharder.nl doet zich dus voor als een onafhankelijke website, maar krijgt waarschijnlijk een vergoeding als er via hen een magneet ontkalker wordt aangeschaft. Dat maakt het lastig te geloven dat ze volledig onafhankelijk zijn.

Misleidende disclaimer

Het tweede deel van de disclaimer is niet onjuist, omdat ze geen merken in hun publicaties noemen, waarvan ze offertes versturen naar mogelijke consumenten. Ze hebben bijvoorbeeld geen band met ons bedrijf, maar noemen ons wel. Het is mogelijk dat ze banden hebben met andere verkopers van antikalk systemen en hen dus niet noemen. Dan blijven ze trouw aan hun disclaimer. Met de disclaimer doen ze mogelijke consumenten geloven dat ze onafhankelijk zijn en helemaal geen commerciële banden hebben.

Afsluiting

Hopelijk hebben we u voldoende geïnformeerd over de verschillende berichten die er over magnetische magneet ontkalkers zijn gepubliceerd. Zo kunt u zelf een beter beeld vormen en een weloverwogen beslissing maken. Voor vragen kunt u natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.

Nederlands