Amfa5000 nu van €199,00 voor €149,00
Nog
om je bestelling te ontvangen
Bestel Amfa5000
  • Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren
Klanten beoordelen ons 4.6 van 5

Waterhardheid Utrecht

De waterhardheid in Utrecht is op de meeste plekken zo’n 6,00 dH. Het water is op de meeste plekken dan wel vrij zacht, maar dit betekent niet dat er geen sprake is van kalk. Bovendien is de waterhardheid in uw woning afhankelijk van uw exacte locatie. Met een waterhardheid van 6 dH bevindt zich in een m³ water nog steeds 106,8 gram kalk. Dit is onze ogen behoorlijk veel en dus bieden we u graag een oplossing aan, namelijk de Amfa4000®.

Zo vermindert u kalkaanslag met de Amfa4000®

Als u in Utrecht woont en minder hard water wilt, dan bieden wij u de Amfa4000® aan. Dit antikalksysteem is een goed alternatief voor de waterontharder. U kunt het systeem makkelijk zelf plaatsen. Dit doet u binnen slechts 5 minuten en kan zowel voor als na de watermeter. De magneten in het systeem verhinderen dat calcium- en magnesiumdeeltjes zich met elkaar zullen binden. Daardoor blijft uw water zachter. Hieronder leest u enkele van de voordelen.

  • Kalkaanslag wordt beperkt
  • Huishoudelijke apparaten gaan langer mee
  • De energiekosten zullen lager zijn

Hoe zit het met de waterhardheid in Utrecht?

De waterhardheid in Utrecht is ongeveer 6,00 dH. De exacte waterhardheid is echter ook afhankelijk van de wijk waar u woont. Als u ongeveer 150 m³ aan water verbruikt in een jaar, dan heeft u alsnog voor circa 16 kilo aan kalk in uw water gehad. Dit verschil kunt u, ondanks de lage waterhardheid, absoluut merken. Met de Amfa4000® bent u in staat om de hoeveelheid kalk in het water aanzienlijk te verminderen. Bovendien zullen huishoudelijke apparaten, zoals uw waterkoker en boiler, eerder op temperatuur zijn en een langere levensduur hebben. Zo kunt u ook geld besparen door in een Amfa4000® te investeren. Nog een belangrijke reden om voor dit antikalksysteem te kiezen, is omdat u minder last zal hebben van kalkaanslag.

Hoe zit het met het water in Utrecht?

Drinkwaterbedrijf Vitens is verantwoordelijk voor het drinkwater in Utrecht. De waterhardheid is in Utrecht absoluut niet slecht, maar een antikalksysteem is geen slechte investering. Het zachtste water in Nederland vindt u in Flevoland met zo’n 2 dH. Er is dus nog veel verbetering mogelijk in Utrecht. Ten opzichte van Zuid-Europa, waar de waterhardheid soms 50 dH kan zijn, presteert Utrecht niet verkeerd.

Neemt u gerust contact op als u vragen heeft

Heeft u vragen over de waterhardheid in Utrecht of specifiek over de Amfa4000®? Neem in dit geval contact op, zodat wij u verder kunnen helpen.

Nederlands