Amfa5000 nu van €199,00 voor €149,00
Nog
om je bestelling te ontvangen
Bestel Amfa5000
  • Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren
Klanten beoordelen ons 4.6 van 5

Waterhardheid Friesland

De waterhardheid in Friesland is minimaal 5,90 dH en maximaal zo’n 9,50 dH. De waterhardheid kan dus variëren, afhankelijk van waar u precies woont. Het water is in Friesland niet ontzettend hard, maar er is wel degelijk ruimte voor verbetering. Indien u water met een hardheid van 6 dH heeft, dan betekent dit dat in iedere m³ water al 106,8 gram aan kalk zit. Wij zijn van mening dat dit te veel is en bieden u ook graag de oplossing: de Amfa4000®.

Met de Amfa4000® vermindert u kalkaanslag

Met behulp van de Amfa4000® zal u minder last hebben van kalkaanslag. Met dit systeem profiteert u van allerlei voordelen. U kunt het makkelijk zelf monteren. Met behulp van magneten zorgt het systeem ervoor dat magnesium en calcium samen geen kalk vormen. Hieronder hebben we een aantal van de belangrijkste voordelen voor u opgesomd:

  • Aanzienlijk minder kalkaanslag
  • Apparaten gaan langer mee
  • Energiekosten zullen lager zijn

Hoe hard is het water in Friesland

De waterhardheid in Friesland verschilt per plek. De waterhardheid varieert er echter van 5,90 dH tot aan 9,50 dH. Met een waterhardheid van slechts 6 dH komt er bij een normaal waterverbruik van 150 m³ op jaarbasis al 15,75 kilo kalk uit uw leidingen. De Amfa4000® helpt u om de hoeveelheid kalk te verminderen met tot wel 85%. Het verschil is duidelijk merkbaar. U heeft bijvoorbeeld minder last van kalkaanslag in uw badkamer, toilet en keuken. Ook kunt u besparen op energiekosten doordat uw boiler en waterkoker sneller op temperatuur komen.

Over het water in Friesland

Het drinkwater in Nederland wordt door diverse bedrijven verzorgd. In Friesland is het Vitens die verantwoordelijk is voor het water dat uit de kraan stroomt. Op sommige plekken in Friesland is er sprake van gemiddeld water, op andere plekken is het water aan de harde kant. In principe is de waterhardheid in Friesland nergens écht problematisch, zeker niet in vergelijking met bijvoorbeeld Zuid-Europa waar de waterhardheid soms wel 50 dH kan zijn. Dat neemt echter niet weg dat kalkaanslag wel degelijk een vervelend probleem kan zijn. Het is dus zeker geen slecht idee om voor een Amfa4000® te kiezen.

Het waterhardheid in Friesland ten opzichte van de rest van het land

In Nederland kan de waterhardheid behoorlijk variëren. De waterhardheid in Friesland varieert van 5,90 tot 9,50 en is daarmee behoorlijk hard in vergelijking met Flevoland, de plek met het zachtste water van Nederland. In Flevoland is de waterhardheid slechts 2 dH. De verschillen in waterhardheid hebben te maken met het feit dat de bron verschilt. Grondwater bevat relatief veel kalk, maar water afkomstig uit de duinen bijvoorbeeld niet.

Heeft u nog vragen over de waterhardheid in Friesland of over de Amfa4000®? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Nederlands