Amfa5000 nu van €199,00 voor €149,00
Nog
om je bestelling te ontvangen
Bestel Amfa5000
  • Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren
Klanten beoordelen ons 4.6 van 5

Waterhardheid Dongen

Op de meeste plekken is de waterhardheid in Dongen ongeveer 7,90 dH. De exacte waarde kan per locatie verschillen, maar aangezien Dongen een vrij kleine gemeente is kunt u ervan uitgaan dat ook uw waterhardheid rond de 7,90 dH ligt. Dit houdt in dat het water in Dongen over het algemeen vrij zacht is. Dit wil echter niet zeggen dat uw water volledig kalkvrij is. Met een waterhardheid van 7,90 dH zit er namelijk 140,62 gram kalk in iedere m³ water. Als we het zo in perspectief brengen, blijkt het toch wel een behoorlijke hoeveelheid. Om het kalkgehalte te verlagen, bieden we u graag een oplossing aan, namelijk de Amfa4000®.

Hard water tegengaan met het Amfa4000® antikalksysteem?

Mocht u in gemeente Dongen wonen en uw waterkwaliteit verder willen verbeteren, dan is de Amfa4000® een perfecte investering. Het antikalksysteem is namelijk een goed alternatief voor de waterontharder: het systeem is een stuk duurzamer en bevat geen chemische toevoegingen. Bovendien kunt u de Amfa4000® gemakkelijk zelf monteren. In slechts vijf minuten is het antikalksysteem gemonteerd en is hij klaar voor gebruik. Met een magneet voorkomt de Amfa4000® dat calcium en magnesium samen kalk vormen. Hierdoor wordt uw water zachter! Dit zijn de voordelen van het Amfa4000® antikalksysteem op een rijtje:

  • Kalkaanslag wordt beperkt
  • Huishoudelijke apparaten gaan langer mee
  • De energiekosten zullen lager zijn

Meer informatie over de waterhardheid in Dongen

De waterhardheid in Dongen ligt rond de 7,90 dH. Dit betekent dat er vrij zacht water door de leiding stroomt, al kan er toch een flinke hoeveelheid kalk in het water zitten. Als u bijvoorbeeld als huishouden 150 m³ water per jaar verbruikt, dan kunt u rekenen op zo’n 21 kilo kalk in het gebruikte water. De kwaliteit van water kan altijd vooruit en met de Amfa4000® kunt u het kalkgehalte aanzienlijk verminderen. Waarom is het zo belangrijk om de hoeveelheid kalk te verwijderen? Eén reden is dat het de werking en levensduur van uw huishoudelijke apparaten behoorlijk verbetert. Zo gaan uw waterkoker en boiler nog een lange tijd mee en kunt u daar ook kosten op besparen. Ook sanitair, de vaatwasser en de wasmachine lopen met de Amfa4000® minder risico op kalkaanslag.

Hoe scoort de waterhardheid in Dongen landelijk gezien?

Als we de waterhardheid in Dongen vergelijken met de rest van Nederland, dan ziet het er zeker niet slecht uit. Het water is er al helemaal van goede kwaliteit als we Zuid-Europa erbij pakken, waar de waterhardheid kan oplopen tot wel 50 dH. Toch is een antikalksysteem absoluut geen slechte investering. Zo vinden we het zachtste water in Flevoland, deze provincie kent namelijk een waterhardheid van 2 dH. De waterhardheid van Dongen ligt nog een stuk hoger en kan dus zeker nog verbeterd worden. Het Amfa4000® antikalksysteem kan u daarbij helpen.

Vragen? Neem contact met ons op!

Meer weten over de waterhardheid in Dongen of wilt u meer informatie over de Amfa4000®? Neem dan contact met ons op. Wij staan altijd open voor het beantwoorden van uw vragen.

Nederlands