Amfa5000 nu van €199,00 voor €149,00
Nog
om je bestelling te ontvangen
Bestel Amfa5000
  • Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren
Klanten beoordelen ons 4.6 van 5

Waterhardheid in Bemmel

Wist u dat de waterhardheid in Bemmel 7,40 dH is? Gelukkig is dit niet extreem hard, maar er is zeker ruimte voor verbetering. Er zit namelijk nog steeds kalk in het water, waardoor uw huishoudelijke apparaten vaak ook een kortere levensduur zullen hebben. Om de waterhardheid te verlagen, bieden weeen antikalksysteem aan, namelijk de Amfa4000. Dankzij dit systeem profiteert u van zachter water en nog veel andere voordelen.

Zachter water met een antikalksysteem

De waterhardheid in Bemmel kan beter. Wilt u graag zachter drinkwater? Dan is de Amfa4000 een goede oplossing. Dit systeem is een goede vervanger voor een waterontharder omdat het makkelijk te installeren is. Dit doet u binnen 5 minuten, zonder monteur. Plaats het systeem voor of na uw watermeter en de magneten zullen ervoor zorgen dat de magnesium en calcium stofjes niet zullen resulteren tot kalk. Naast zachter drinkwater profiteert u ook van de volgende voordelen:

  • Huishoudelijke apparaten gaan langer mee
  • Kalkvrij water is beter voor de huid
  • Lagere energiekosten
  • Geen kalkaanslag meer

Is een antikalksysteem nodig in Bemmel?

Kalk is niet schadelijk voor de mens. Toch kan het wel zorgen voor een korte levensduur van uw huishoudelijke apparaten. Theesommeliers zweren bij zacht water voor de beste thee. Valt het u weleens op dat er een vetachtig overblijfsel aan de wand van uw theeglas blijft zitten? Volgens thee-experts kan dit te danken zijn aan kalkrijk water. Dit kan verbeterd worden door het gebruik van een antikalksysteem. Naast thee liefhebbers zijn er ook veel mensen die kiezen voor dit systeem wegens eczeem. Mogelijk zou water met een minder hoge hardheid huidirritaties kunnen verminderen.

Hoe de waterhardheid in Bemmel wordt berekend

De waterhardheid in Bemmel wordt gemeten als tamelijk hard. Maar hoe wordt de waterhardheid van 7,40 dH precies berekend? Dat gaat als volgt; de aanwezigheid van calcium en magnesium worden getest en weergeven in de meeteenheid 'Duitse graden'. Kalkvorming ontstaat namelijk op het moment dat calcium en magnesium zich aan elkaar hechten. Bij een gebruik van 180m³ water per jaar is er sprake van 23,71 kilogram kalk in Bemmel. De berekening gaat als volgt: 17,8 gram x 7,40 dH x 180m3 = 23,71 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

Bemmel in vergelijking met andere plaatsen

De waterhardheid in Bemmel is veel harder dan in bijvoorbeeld Flevoland. Daar is de waterhardheid namelijk slechts 2 dH. Toch zijn er ook plaatsen in Nederland waar de waterhardheid nog hoger ligt, zoals in Amsterdam. 

Wij beantwoorden uw vragen graag

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de Amfa4000? Neem dan gerust contact met ons op.

Nederlands