Amfa5000 nu van €199,00 voor €149,00
Nog
om je bestelling te ontvangen
Bestel Amfa5000
  • Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren
Klanten beoordelen ons 4.6 van 5

Waterhardheid Asten

Wist u dat de waterhardheid in Asten ongeveer tussen de 8,23 en 10,02 dH zit? Dit is behoorlijk hard in vergelijking met andere plaatsen in Nederland. De hoge waterhardheid in Asten zorgt ervoor dat er kalk ontstaat in uw drinkwater. Om ervoor te zorgen dat uw kraanwater zachter wordt bieden wij een oplossing; de Amfa4000. Dit antikalksysteem is makkelijk in gebruik en plaatst u zelf binnen 5 minuten op uw waterleiding.

Verminder kalkaanslag in huis met de Amfa4000

Een antikalksysteem is een goed alternatief voor een waterontharder omdat het makkelijk te bevestigen is. Het systeem werkt met een magneet, waardoor het voor iedereen mogelijk is om deze zelf te installeren. Wij raden de Amfa4000 aan indien u genoeg heeft van de waterhardheid in Asten en op zoek bent naar zachter water. De magneten in het antikalksysteem voorkomen dat calcium- en magnesiumdeeltjes zich aan elkaar hechten. Hierdoor zal uw water zachter zijn en is de kalkaanslag beperkt. Kalkaanslag schaadt namelijk uw huishoudelijke apparaten.

  • Beperkte kalkaanslag
  • Huishoudelijke apparaten zijn langer onderhoudsvrij
  • Lagere energiekosten
  • Makkelijk te installeren
  • Lange levensduur

Hoe de waterhardheid in Asten wordt berekend

De waterhardheid in Asten ligt tussen de 8,23 en 10,02 dH. Dit wordt vastgesteld op een wetenschappelijke en objectieve manier. Het aantal kalkdeeltjes wordt gemeten en de hardheid van het water wordt vervolgens uitgedrukt in Duitse graden. Kalk is geen gevaar voor uw gezondheid. Echter vinden vele mensen het toch prettiger om gebruik te maken van water dat geen kalkaanslag in huis veroorzaakt. Jaarlijks gebruikt men gemiddeld 180m³ aan water. Bij 8,23 dH komt hier 26,37 kilogram aan kalkdeeltjes bij kijken. Dit wordt berekend middels de volgende som: 17,8 gram x 8,23 dH x 180 m³ = 26,37 kilogram kalkdeeltjes.

Het water uit de kraan in Asten

Het drinkwaterbedrijf in Asten is verantwoordelijk voor het drinkwater. De waterhardheid in Asten is niet hoog genoeg om daadwerkelijk problemen te veroorzaken. Toch is een antikalksysteem een goede investering omdat écht zacht water een waarde van 2 dH heeft, zoals in Flevoland het geval. U kunt zelf zachter water krijgen met behulp an de Amfa4000. In Nederland is de waterhardheid nog lang niet slecht. Zeker niet ten opzichte van Zuid-Europa, waar de waterhardheid soms wel 50 dH kan zijn.

Wilt u meer weten?

Indien u vragen heeft over de waterhardheid in Asten, of over de Amfa4000 kunt u contact met ons opnemen. We helpen u graag.

Nederlands