Amfa5000 nu van €199,00 voor €149,00
Nog
om je bestelling te ontvangen
Bestel Amfa5000
  • Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren
Klanten beoordelen ons 4.6 van 5

Waterhardheid Leiden

De waterhardheid in Leiden is minimaal zo’n 5,00 dH en maximaal 9,5 dH. Deze waardes zijn absoluut niet schokkend, maar er komt wel kalk in het water voor. De hoeveelheid kalk is bovendien voldoende om voor problemen als kalkaanslag te zorgen. Zou u een waterhardheid van 6 dH hebben, dan staat dit al gelijk aan 106,8 gram kalk per m³ water. Wilt u kalkaanslag tegengaan, dan bieden wij u de perfecte oplossing, namelijk de Amfa4000®.

Hoe Amfa4000® de oplossing vormt

Bent u woonachtig in Leiden en vindt u het belangrijk dat u zachter water krijgt? Dan vormt de Amfa4000® ook voor u de perfecte oplossing. Dit antikalksysteem is een goed alternatief voor de waterontharder. De installatie van de Amfa4000® kunt u gemakkelijk zelf verzorgen en is in slechts 5 minuten gebeurd. Het systeem is voorzien van magneten die ervoor zorgen dat calcium en magnesium niet met elkaar kunnen binden. Zo heeft u geen last meer van hard water. Hieronder leest u de voordelen:

  • Aanzienlijk minder kalkaanslag
  • Een betere levensduur voor huishoudelijke apparaten
  • Minder (energie)kosten

Hoe hard is het water in Leiden?

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen, is de waterhardheid in Leiden 5,00 tot 9,5 dH. Heeft u een normaal waterverbruik van 150 m³ per jaar? Dan zit er op jaarbasis ook ongeveer 13,35 kilo tot 25 kilo aan kalk in uw water. Dat is een behoorlijke hoeveelheid kalk en u merkt dit ook absoluut. Met hard water duurt het bijvoorbeeld langer voordat uw boiler en waterkoker op temperatuur zijn. Bovendien kunt u ook last krijgen van kalkaanslag. Met behulp van de Amfa4000® zal er veel minder kalk in uw water zitten.

Over het water in Leiden

Het drinkwater in Leiden is de verantwoordelijkheid van Dunea. Met een waterhardheid van 5 tot 9,5 dH kunt u wel stellen dat de waterhardheid hier gemiddeld is voor Nederland. Er is zeker nog ruimte voor verbetering. Zo heeft Flevoland een waterhardheid van slechts 2 dH. Vergeleken met veel plaatsen in bijvoorbeeld Zuid-Europa, is de waterhardheid uitstekend. Dat neemt niet weg dat het een zeer goed idee is om in een antikalksysteem te investeren. Kalkaanslag kan in Leiden immers wel degelijk een groot probleem vormen.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over de Amfa4000® of over de waterhardheid in Leiden? Neemt u dan gerust contact met ons op. Onze specialisten vertellen u graag alles over hard water en de oplossing hiervoor!

Nederlands