Amfa5000 nu van €199,00 voor €149,00
Nog
om je bestelling te ontvangen
Bestel Amfa5000
  • Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren
Klanten beoordelen ons 4.6 van 5

Waterhardheid Gouda

De waterhardheid in Gouda verschilt flink per regio. Zo ligt de ondergrens op 4,98 dH, maar loopt het in sommige steden ook op naar 9,41 dH. Ondanks dat deze waardes schommelen, kunnen we stellen dat er over het algemeen hard water uit de kraan komt in Gouda. Zo bevat 1 m³ water ongeveer 88,64 gram kalk bij een waterhardheid van 4,98 dH en 167,50 gram kalk bij 9,41 dH. Om het kalkgehalte te verlagen en zo de waterhardheid in Gouda te verminderen, hebben we de oplossing voor u: de Amfa4000®.

Kalkaanslag effectief verminderen met Amfa4000®

Met het Amfa4000® antikalksysteem kunt u het harde water in uw woning aanpakken. Het systeem is een goed alternatief voor waterontharders en is bovendien ontzettend makkelijk om te monteren. U kunt de Amfa4000® binnen vijf minuten installeren op de waterleiding. Het antikalksysteem kan zowel voor als na de watermeter worden geplaatst, dus de precieze locatie is niet van belang. Met magneten verwijdert het kalksysteem magnesium- en calcium-deeltjes uit het water. Door deze deeltjes te verwijderen wordt het water uit de kraan een stuk zachter. De voordelen van de Amfa4000® zijn als volgt:

  • Kalkaanslag wordt beperkt
  • Huishoudelijke apparaten gaan langer mee
  • De energiekosten zullen lager zijn

Hoe is het gesteld met de waterhardheid in Gouda?

Zoals u hierboven kon lezen, zitten er grote verschillen in de waterhardheid in Gouda. Zo kennen sommige steden een waterhardheid van 9,41 dH, terwijl anderen een waterhardheid van 4,98 dH hebben. Per persoon verbruiken we ongeveer 46 m³ water per jaar. Stel dat uw woning een waterhardheid van 4,98 dH heeft, dan komt dat neer op zeker 4 kilo kalk in uw water. Als we een waterhardheid van 9,41 dH nemen, dan loopt dat op naar 7,7 kilo kalk per jaar. De waterhardheid in Gouda kan effectief verlaagd worden met de Amfa4000®. Het verminderen van het kalkgehalte heeft een positieve werking op uw huishoudelijke apparaten: zo hebben uw waterkoker en boiler en veel langere levensduur. Door de Amfa4000® aan te schaffen kunt u dus geld besparen!

Waterhardheid in Gouda vergeleken met andere regio’s

Drinkwaterbedrijf Oasen is verantwoordelijk voor de drinkwatervoorziening in Gouda. Ondanks dat er schommelingen zitten in de waterhardheid Gouda, kunnen we toch stellen dat er bij de meeste woningen hard water uit de kraan komt. De waterkwaliteit is niet slecht, maar het water is zeker niet zacht genoeg. Het zachtste water in Nederland vinden we in Flevoland (2 dH). Het is in ieder geval zeker dat deze waarde in Gouda nog niet in zicht is.

Meer weten over de waterhardheid in Gouda?

Mocht u meer willen weten over de waterhardheid in Gouda, bijvoorbeeld de specifieke hardheid op de plek waar u woont, dan kunt u contact met ons opnemen door op contact te klikken.

Nederlands