Amfa5000 nu van €199,00 voor €149,00
Nog
om je bestelling te ontvangen
Bestel Amfa5000
  • Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren
Klanten beoordelen ons 4.6 van 5

Waterhardheid Eindhoven

De waterhardheid in Eindhoven ligt op de meeste plekken tussen de 5,5 en 6,0 dH. Met deze waardes kunnen we wel stellen dat er in Eindhoven geen sprake is van hard water. Dat wil echter niet zeggen dat u geen last kunt hebben van kalkaanslag. Ook met deze waardes kan kalkaanslag namelijk een groot probleem vormen. Met een waterhardheid van 6 dH, zit er bijvoorbeeld al 106,8 gram kalk in iedere m³ water. Dit is alsnog een behoorlijke hoeveelheid. Antikalksysteem Amfa4000® vormt de oplossing.

Met de Amfa4000® vermindert u kalkaanslag

Als u in Eindhoven woont en de waterhardheid graag zou verminderen, dan kunt u besluiten om een Amfa4000® te installeren. Dit is een kleinschalig en goedkoper alternatief voor een waterontharder. Bij de installatie komt geen monteur kijken, u kunt dit makkelijk zelf doen. De magneten van de Amfa4000® voorkomen dat calcium en magnesium samen kalk veroorzaken. Zo heeft u zachter water en profijt van onder meer de volgende voordelen:

  • Aanzienlijk minder kalkaanslag
  • Apparatuur gaat langer mee
  • De energiekosten nemen af

Hoe hard is het water in Eindhoven?

Stel dat de waterharheid bij u minimaal is en dus zo’n 5,5 dH bedraagt. Indien u 150 m³ aan water verbruikt in een jaar, dan zit hier zo’n 14,7 kilo kalk in. Dat is nog een behoorlijke hoeveelheid. Gelukkig bent u in staat om grote hoeveelheden kalk in uw drinkwater tegen te gaan met behulp van de Amfa4000®.  U kunt de hoeveelheid kalk in het water met wel 85% verminderen. Zo heeft u vrijwel geen last meer van kalkaanslag en bespaart u ook op de energiekosten. Grote hoeveelheden kalk zorgen er namelijk ook voor dat uw boiler en waterkoker minder snel op temperatuur komen.

Over het water in Eindhoven

Brabant Water is het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het drinkwater in Eindhoven. Met een waterhardheid van 5,5 tot 6,0 dH is er in Eindhoven sprake van normale waardes. Vergeleken met Flevoland is de waterhardheid in Eindhoven aan de hoge kant. Vergelijken we de waterhardheid echter met sommige delen van Zuid-Europa, dan doet Eindhoven het zeker niet slecht. Wanneer u echt van zacht water wilt genieten, dan is de Amfa4000® een uitstekende investering.

Neem bij vragen contact met ons op

Heeft u vragen over de waterhardheid in Eindhoven? Of bent u benieuwd naar de werking van de Amfa4000®? We raden u in dat geval aan om contact met ons op te nemen. Onze specialisten kunnen u meer vertellen over dit onderwerp.

Nederlands