Amfa5000 nu van €199,00 voor €149,00
Nog
om je bestelling te ontvangen
Bestel Amfa5000
  • Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd
  • Gratis retourneren
Klanten beoordelen ons 4.6 van 5

Kalkaanslag voorkomen

Kan je kalkaanslag voorkomen? Jazeker! Het scheelt veel tijd en geld wanneer kalkaanslag geen kans krijgt zich te hechten aan oppervlakken. Hieronder lees je over de verschillende manieren om kalkaanslag te voorkomen in je badkamer, douche, wc, waterkoker en wasmachine.

Regelmatig schoonmaken

Door je badkamer, keuken en toilet regelmatig schoon te maken voorkom je dat een laag kalk zich opbouwt. Dit betekent wel dat je al het tegelwerk, de kranen en de wasbakken wekelijks met schoonmaakmiddel moet poetsen. Dit is veel werk en je bent geld kwijt aan schoonmaakmiddelen. Daarnaast is regelmatig schoonmaken niet mogelijk op plaatsen waar je niet bij kan, zoals de binnenzijde van de waterleiding.

Drooghouden

Kalkaanslag is het gevolg van kalkdeeltjes die achterblijven wanneer water opdroogt. Door de badkamer en keukenoppervlakken droog te houden, voorkom je dus kalkaanslag. Zorg ervoor dat er geen water achterblijft op bijvoorbeeld de douchedeur of de kraan. De douchewand afnemen met een trekker en na het gebruik van de kraan een doekje over de wasbak zorgen ervoor dat kalk geen kans krijgt. Ook deze oplossing helpt helaas niet bij kalkaanslag ín apparaten, zoals het verwarmingselement van de wasmachine.

Kalkaanslag voorkomen met een antikalk systeem

Met een Amfa4000® antikalk systeem zorg je ervoor dat kalk zich niet kan hechten aan oppervlakken, waarmee schoonmaken en drooghouden verleden tijd zijn. Met een Amfa4000® antikalk systeem zorg je ervoor dat calcium en magnesium zich niet meer met elkaar kunnen verbinden. Zo voorkomen we de vorming van zogeheten kalkkristallen en door de besparing op schoonmaakmiddelen en energiekosten verdien je je investering al gauw terug!

Advies over kalkaanslag

Neem voor al je vragen over het voorkomen van kalkaanslag contact op met de adviseurs van Waterontharder.com via service@waterontharder.com of kijk op onze pagina met veelgestelde vragen.

Nederlands