De Amfa4000® nu € 169
Nog
om je bestelling te ontvangen

Wat zijn de gevolgen van hard water?

In leidingwater zit van nature kalk. Per regio verschilt de hoeveelheid kalk in het water, maar in veel streken is het kalkgehalte vrij hoog, waardoor sprake is van hard water. De waterhardheid in Nederland zorgt in de meeste huishoudens voor matige tot zware kalkaanslag.

Kalkaanslag door hard water

Kalkdeeltjes in het water zetten zich af op materialen waar het water mee in aanraking komt en die niet goed afgedroogd (kunnen) worden. Deze kalkafzetting wordt zichtbaar als een witte waas op de douchedeur en rondom de kraan.

Onzichtbare kalkaanslag

Vaak zijn kalkafzettingen niet direct zichtbaar, zoals in waterleidingsystemen, pompinstallaties en aan de binnenzijde van huishoudelijke apparaten. Dit zijn plaatsen waar kalk niet eenvoudig te verwijderen is en zich steeds verder ophoopt. Pas wanneer er problemen ontstaan met de doorstroomsnelheid of de werking van machines, wordt men zich bewust van de gevolgen van deze kalkaanslag.

Kalkaanslag kost geld

Oppervlakkige kalkaanslag is met het juiste schoonmaakmiddel en flink schrobben nog te verwijderen, maar dit kost wel tijd en geld. Kalkaanslag in huishoudelijke apparaten is moeilijk te verwijderen en zorgt er op den duur voor dat machines vervangen moeten worden vanwege een verminderde werking.

Kalkaanslag in bijvoorbeeld de wasmachine kost zelfs extra geld wanneer uw machine nog werkt. Verkalking van verwarmingselementen leidt namelijk tot hoger stroomverbruik, omdat het langer duurt voor de warmte door het isolerende laagje kalk is gedrongen en de correcte temperatuur is bereikt. Een kalklaagje van 2 mm kan het energieverbruik verhogen tot wel 30%! Op die manier zorgt kalkaanslag voor een hoger verbruik en dus een hogere energierekening.

Kalkaanslag voorkomen met een waterontharder

Om kalkafzetting te voorkomen zonder essentiële bestanddelen uit het water te halen, moet er een structuurverandering van de mineralen plaatsvinden. De unieke Amfa4000-waterbehandeling wijzigt de kristalstructuur van de calcium- en magnesiummoleculen in het water, waardoor kalkdeeltjes zich niet meer aan oppervlakken hechten. Het uitvoerig geteste proces van de Amfa4000 waterontharder is milieuvriendelijk en onttrekt geen mineralen aan het water.

Werking Waterontharder

In de animatie leggen we uit hoe de waterontharder werkt.

 

Voorkom de gevolgen van hard water

Met de Amfa4000 waterontharder kunt u de schadelijke gevolgen van hard water tegen gaan. Met dit complete systeem voor uw gehele woning begint u morgen al aan de strijd tegen kalkaanslag. Bestel de waterontharder vandaag nog en u heeft hem morgen in huis!