De Amfa4000® nu € 129
Nog
om je bestelling te ontvangen

Senseo ontkalken

Om je Senseo te beschermen tegen kalkafzetting moet je hem ontkalken. Zo behoud je de heerlijke smaak van je koffie en zorg je ervoor dat je koffiezetapparaat langer meegaat. We leggen je graag uit hoe je kalkaanslag in je Senseo kunt verwijderen. Maar wist je dat het veel eenvoudiger kan? Met een waterverzachter hoef je je huishoudtoestellen nooit meer te ontkalken.  

Ontkalk je Senseo in 4 stappen

Ontkalk je Senseotoestel in slechts vier stappen.

Stap 1: Schoonmaakazijn of ontkalker

Er zijn verschillende producten die je kunt gebruiken om je Senseo te ontkalken. Denk bijvoorbeeld aan een speciale ontkalker van Senseo of schoonmaakazijn. Voeg een van de twee producten toe aan een liter water en giet de helft in het waterreservoir van je koffiezetapparaat.

Stap 2: Senseo spoelen

Plaats een padhouder voor één kopje koffie in de Senseo en zet hem aan. Zet een lege bak onder de koffietuit om de ontkalker op te vangen. Druk op de knop om twee koppen koffie te zetten. Herhaal dat tot het waterreservoir leeg is. Als er nog wat van het ontkalkingsmengsel over is, vul je het waterreservoir nogmaals en laat je de Senseo nogmaals spoelen.

Stap 3: Spoel opnieuw met ontkalker

Maak de opvangbak leeg en herhaal het spoelproces met een padhouder voor twee koppen koffie.

Stap 4: Reinigen met proper water

Maak de opvangbak nogmaals leeg en spoel het waterreservoir met proper water. Vul het reservoir met water en plaats het terug. Druk op de knop voor twee koppen koffie om de machine met schoon water te spoelen. Herhaal dit tot het waterreservoir leeg is. Zo verwijder je de laatste resten van de ontkalker.

Geniet langer van je Senseo met een waterverzachter

Kalkafzetting zorgt ervoor dat je koffiemachine meer energie verbruikt om het water op te warmen. Daardoor gaat de Senseo eerder stuk. Met een waterverzachter voorkom je dat je Senseotoestel storingen krijgt en verleng je de levensduur ervan. Zo geniet je elke morgen zorgeloos van een kopje koffie. Bekijk meer voordelen van een waterontharder.

Je huishoudtoestellen ontkalken

Een waterverzachter spaart je Senseo koffiezetapparaat en andere huishoudtoestellen. Als je nu een waterverzachter installeert, dan verdwijnt zelfs de kalkaanslag die op dit moment je apparaten beschadigt. Zo ontkalk je ook je douchekop, strijkijzer, waterkoker en wasmachine met gemak. De Amfa4000 waterontkalker is de perfecte oplossing voor je water.

Antwoord op jouw vragen over het ontkalken van een Senseotoestel

Wanneer moet ik mijn Senseo ontkalken?

Je kunt ongeveer 400 kopjes koffie zetten voordat je je Senseo moet ontkalken. Natuurlijk moet je dat zelf niet bijhouden. Je Senseo koffietoestel vertelt je zelf wanneer je het moet ontkalken. Het ontkalkingslampje gaat dan branden.

Waarom moet ik mijn Senseotoestel ontkalken?

In leidingwater zitten kleine kalkdeeltjes. Deze tasten het verwarmingselement van je koffiezetapparaat aan. Dat betekent dat je Senseo steeds harder moet werken om het water op te warmen en dat hij eerder stukgaat. Om dat te voorkomen, ontkalk je je koffiemachine regelmatig. Zo wordt de kans op storingen kleiner en smaakt je koffie beter.

Hoe voorkom ik dat er zich kalkafzetting vormt in mijn koffiezettoestel?

Er is maar één manier om kalkaanslag te voorkomen: een waterverzachter. De Amfa4000 ontkalkt je leidingen en andere toestellen in huis. Zo hoef je je koffiezettoestel niet meer manueel te ontkalken.

Waterverzachter bestellen

Bestel dadelijk de Amfa4000 waterverzachter om je water te ontkalken. Zo hoef je je Senseo en andere huishoudtoestellen niet meer te ontkalken.