De Amfa4000® nu € 129
Nog
om je bestelling te ontvangen

Ontkalken Delonghi

Om langer te genieten van je Delonghi koffiemachine is het belangrijk dat je ze regelmatig ontkalkt. Zo voorkom je dat kalkaanslag het warmte-element stukmaakt. Volg de onderstaande stappen om je Delonghi Magnifica, Dinamica of een ander model te reinigen.

Stap 1: Ontkalker

Zet je Delonghi koffiemachine aan en maak het waterreservoir leeg. Giet dan 100 milliliter ontkalkingsproduct in het reservoir en voeg een liter water toe. Plaats het reservoir terug. Zet een bak onder het stoompijpje van je koffiemachine om het water in op te vangen. Zorg ervoor dat er minimum 1,5 liter water in de bak past om zeker te zijn dat hij niet overstroomt.

Stap 2: Ontkalkingsprogramma van je Delonghi koffiezetapparaat

Houd de ontkalkingsknop, waar een pijl en druppeltjes bij staan, vijf seconden ingedrukt om het ontkalkingsprogramma aan te zetten. Draai dan de stoomhendel helemaal open, zodat het hete water eruit kan stromen. Het ontkalkingsprogramma duurt ongeveer een half uur.

Stap 3: Spoelprogramma aanzetten

Vul het waterreservoir opnieuw, deze keer met alleen water. Maak de bak die je gebruikt hebt om het ontkalkingsmiddel op te vangen leeg en plaats hem terug. Zet het spoelprogramma aan en laat de koffiemachine opnieuw lopen. Het water zal met tussenpozen door het Delonghi-toestel stromen tot het reservoir leeg is. Draai na het reinigen de stoomknop dicht, je koffiemachine is terug proper.

Bescherm je Delonghi koffiemachine tegen kalkafzetting

Kalkaanslag maakt de levensduur van je Delonghi koffiezetapparaat korter, ook wanneer je ze regelmatig ontkalkt. De kalk blijft plakken aan het warmte-element en dat zorgt ervoor dat je koffiemachine meer energie nodig heeft om het water op te warmen. Daardoor gaat het warmte-element sneller stuk.

Bescherm je Delonghitoestel tegen de gevolgen van hard water met een waterverzachter. De Amfa4000 kost je slechts € 169,- en is geschikt voor het hele huis. Zo bescherm je niet alleen je koffiezetapparaat, maar ook je douchekop, waterkoker, wasmachine en strijkijzer tegen kalkaanslag. Lees meer over de gevolgen van hard water.

Veelgestelde vragen over het ontkalken van jouw Delonghi

Wanneer moet ik mijn Delonghi Magnifica ontkalken?

Over het algemeen moet je een Delonghi om de drie maanden ontkalken. Een koffiemachine als de Delonghi Magnifica geeft dat zelf aan, eenvoudiger kan het niet! Jouw koffiezetapparaat heeft een lichtje dat gaat knipperen wanneer het toestel ontkalkt moet worden. Zo weet je onmiddellijk dat het tijd is om je toestel te reinigen.

Kan er kalk in mijn koffie terechtkomen?

Als er kalkaanslag ontstaat in je Delonghi koffiezetapparaat, dan kan het zijn dat er kleine kalkdeeltjes in de koffie terechtkomen. Daar moet je je niet druk om maken, want deze deeltjes zijn niet schadelijk. Maar ze kunnen wel de smaak van je koffie veranderen, omdat er in kalkvlokken verschillende mineralen zitten.

Wat doet kalkaanslag met de cremalaag op mijn koffie?

Crema is de goudbruine, smaakvolle laag bovenop de koffie. Als er veel kalkaanslag in je koffiezetapparaat zit, dan krijgt je kopje koffie een dunne cremalaag die snel verwatert. Dat komt omdat kalkaanslag de druk in de leidingen beperkt.

Koop onmiddellijk een waterverzachter

Bestel via onze website onmiddellijk een waterverzachter om de kalk in je water te neutraliseren. Zo zorg je ervoor dat jouw Delonghi koffiezetapparaat langer meegaat.