De Amfa4000® nu € 129
Nog
om je bestelling te ontvangen

Nespresso ontkalken

In uw Nespresso machine ontstaat na verloop van tijd kalkaanslag. Dit wordt veroorzaakt door de kalkdeeltjes die in het water zitten. Op regelmatige basis uw Nespresso ontkalken is daarom noodzakelijk. Waterontharder.com legt uit hoe u uw koffiezetapparaat ontkalkt en hoe u kalkaanslag voortaan voorkomt.

Uw Nespresso koffiezetapparaat ontkalken in 5 stappen

Het verwijderen van kalkaanslag is gemakkelijk: volg ons stappenplan. Voor het ontkalken van uw koffiemachine kunt u een speciale Nespresso ontkalkingsset gebruiken. Natuurlijk is het ook mogelijk om een universeel ontkalkingsmiddel te gebruiken.

Stap 1: Gebruik een Nespresso ontkalkingsset

Zet het Nespresso apparaat aan en wacht tot de lampjes niet meer knipperen. U vult het waterreservoir met 500 ml water en de ontkalker. Zet een kom onder het apparaat om het water op te vangen.

Stap 2: Uw Nespresso ontkalken

Druk de knoppen van uw koffiezetapparaat tegelijk drie seconden lang in. De lampjes gaan vervolgens allebei knipperen. U start zo het ontkalkingsprogramma van uw Nespresso. Druk op de knop voor een grote kop koffie (lungo) om met het doorspoelen te beginnen.

Stap 3: Spoelproces opnieuw starten

Uw koffiemachine gaat door met spoelen totdat het waterreservoir leeg is. Hierna vult u het opnieuw. Leeg de kom die u gebruikt om het water op te vangen en zet hem weer onder de Nespresso. Start het spoelproces opnieuw door op de lungoknop te drukken.

Stap 4: Nespresso schoonmaken

Haal het waterreservoir uit de machine, spoel het om met schoon water en vul het opnieuw. Nu gebruikt u enkel water. Leeg de kom die u gebruikt om het water op te vangen. Plaats zowel het reservoir als de kom terug. Spoel de machine nogmaals door.

Stap 5: Ontkalkingsmenu

Uw Nespresso is ontkalkt en weer helemaal schoon. Om het ontkalkingsmenu uit te schakelen houdt u de twee knoppen tegelijkertijd drie seconden lang ingedrukt. U kunt uw koffiemachine nu weer normaal gebruiken.

Nooit meer uw Nespresso ontkalken dankzij een waterverzachter

Het ontkalkingsproces voor uw koffiemachine is vrij gemakkelijk, maar bedenk dat u ook uw andere huishoudelijke apparaten moet ontkalken. Uw douchekop, waterkoker, wasmachine en strijkijzer worden aangetast door kalkaanslag. Met een waterontharder hoeft u uw Nespresso en andere apparaten nooit meer te ontkalken.

De Amfa4000 waterontkalker zorgt ervoor dat er geen nieuwe kalkaanslag ontstaat in uw apparaten en hij verwijdert de bestaande kalkaanslag. U krijgt ook nog eens tien jaar volledige garantie op de Amfa4000. Meer informatie over de aanschaf van een waterontharder vindt u op de pagina’s kosten en installatie.

Uw vragen over ontkalken beantwoord

Mijn koffie smaakt raar na het ontkalken. Hoe kan dat?

Soms smaakt uw koffie na het ontkalken van de Nespresso wat bitter. Spoel uw koffiezetapparaat dan nog eens helemaal door. Mogelijk zijn er kalkresten achtergebleven of zit er nog wat van het ontkalkingsmiddel in de machine.

Waarom zit er kalkaanslag in mijn Nespresso?

Kalkaanslag is een gevolg van hard water. Als u geen waterontharder heeft, dan is uw water ‘hard’. Dat wil zeggen dat er minuscule kalkdeeltjes in zitten. Deze deeltjes ziet u niet, maar ze veroorzaken wel kalkaanslag. De deeltjes blijven als witte aanslag achter in uw huishoudelijke apparatuur. Om die weg te halen, moet u de Nespresso ontkalken. Hoe harder uw water is, hoe vaker u dit proces moet herhalen. Bekijk de waterhardheid in uw regio.

Hoe kan ik voorkomen dat er kalk achterblijft in mijn Nespresso?

Uw Nespresso ontkalken is natuurlijk maar een tijdelijke oplossing. Als u wilt voorkomen dat er kalkaanslag ontstaat, is een waterontharder kopen de beste oplossing. Dit apparaat bindt kalk aan calcium- en magnesiumionen, zodat het uw apparatuur niet kan beschadigen.

Online uw waterontkalker bestellen

Voorkom dat er kalkaanslag ontstaat in uw Nespresso machine. Bij Waterontharder.com bestelt u de Amfa4000 waterontkalker. Deze beschermt de apparaten die u in huis heeft en zorgt ervoor dat u kosten bespaart. Lees meer over de voordelen en werking.